Divider

«Скоропослушница»

Элорэн

Well-Known Member
Реакции:5
Баллы:0
9 ноября, в день иконы, именуемой «Скоропослушница».

Молитва 1-я

Преблагословенная Владычице, Приснодево Богородице, Бога Слова паче всякаго слова на спасение наше рождшая, и благодать Его преизобильно паче всех приявшая! Море явльшаяся божественных дарований и чудес приснотекущая река, изливающая благость всем с верою к тебе прибегающим! Чудотворному твоему образу припадающе, молимся тебе, всещедрей Матери человеколюбиваго Владыки: удиви на нас пребогатыя милости твоя, и прощения наша, приносимая тебе, Скоропослушнице, ускори исполнити, все еже на пользу, во утешение коемуждо устрояющи. Посети, преблагая, рабы твоя благодатию твоею, и подаждь недугующим цельбу и совершенное здравие, обуреваемым тишину, плененным свободу, и различными образы страждующих утеши. Избави, всемилостивая Госпоже, всяк град и страну от глада, язвы, труса, потопа, огня, меча и иныя казни временныя и вечныя, матерним твоим дерзновением отвращающи гнев Божий: и душевнаго разслабления, обуревания страстей и грехопадений свободы рабы твоя, яко да непреткновенно во всяком благочестии поживше в сем веце, и в будущем вечных благ сподобимся благодатию и человеколюбием Сына твоего и Бога, Ему же подобает всякая слава, честь и поклонение со безначальным Его Отцем и Пресвятым Духом, ныне и присно и во веки веков Аминь.

Элорэн

Well-Known Member
Реакции:5
Баллы:0
Молитва 2-я

О Пресвятая Дево, Мати Господа вышняго, скоропослушная заступнице всех, к тебе с верою прибегающих! Призри с высоты небесного величия своего на мене непотребнаго, припадающего к иконе твоей. Услыши скоро смиренную молитву мене грешнаго и принеси ю к Сыну твоему: умоли Его, да озарит мрачную душу мою светом Божественный благодати Своея и очистит ум мой от помыслов суетных, да успокоит страждущее мое сердце и исцелит раны его, да вразумит мя на добрая дела и укрепит работати Ему со страхом, да простит вся содеянная мною злая, да избавит вечный муки и не лишит небеснаго Своего царствия. О преблагословенная Богородице: ты благоизволила еси нарешися во образе своем скоропослушница, повелевающе всем притекати к тебе с верою: не призри убо мене скорбнаго и не попусти мне в бездне грехов моих. На тя по Бозе все мое упование и надежда спасения, и твоему покрову и предстательству поручаю себе во веки. Аминь.

Divider

Personalize

Сверху Снизу